Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Rehber TESLA LR RWD LG 5M YENİ BATARYA

1

10ur

Yeni Üye
Ülkemizde Tesla araçları için siparişler aktif olarak alınmaktadır. Tesla Model Y LR RWD modeli, eski bataryalı 5L versiyonunda 622 km menzil sunarken, yeni LG 5M batarya ve 20 inç jant ile yapılan menzil testlerinde yaklaşık 661 km gibi oldukça iyi bir değer elde edilmiştir. Bu versiyonun 2026 Şubat veya Mart aylarında Avrupa ülkelerine teslim edilmesi beklenmektedir.

Ancak Türkiye için Tesla tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmamıştır ve Tesla’nın sitesinde hâlâ 622 km menzil bilgisi yer almaktadır. LG 5M batarya 19 inç jant ile sunulduğunda ise menzilin 700 km’ye yakın değerlere ulaşabileceği öngörülmektedir.
Pil kapasitesi 84.7 KWh
Neti ise : 78.4

Almanya'da şu an Tesla Model Y LR RWD modeli 657 km menzil ile satışta. Teslim tarihi ise şubat olarak belirtilmiş durumda. Bazı kaynaklar 661 km yazarken bazı kaynaklar 657 km yazıyor. Ülkemize Almanya'dan geldiği için 657 km baz alınabilir.

Tesla Türkiye'den yeni batarya ile ilgili henüz açıklama gelmedi. Long Range satışa çıktığında 622 km değil 657km olan yeni batarya ile satışa çıkacağını düşünüyoruz.

Bilgilendirmeniz için ayrıca teşekkür ederiz.

1769413579039.png

Test menzil ölçümü 20 jant 661 km olarak yapılmış
19 jant ile 700 km rahat yapılacağını düşünüyorum.

Almanya'da şu an Tesla Model Y LR RWD modeli 657 km menzil ile satışta. Teslim tarihi ise şubat olarak belirtilmiş durumda. Bazı kaynaklar 661 km yazarken bazı kaynaklar 657 km yazıyor. Ülkemize Almanya'dan geldiği için 657 km baz alınabilir.

Tesla Türkiye'den yeni batarya ile ilgili henüz açıklama gelmedi. Long Range satışa çıktığında 622 km değil 657km olan yeni batarya ile satışa çıkacağını düşünüyoruz.

Ekli dosyayı görüntüle 532 siz standart modeli için yazmışsınız ben premium için yazdım .

Ekli dosyayı görüntüle 532
Ayrıca siz standart modeli için yazmışsınız ben premium için yazdım .

Bir çok X kanalı Türkiye'ye gelecek olan Premium LR modellerinin 661 km menzile sahip yeni 5M batarya olacağını söylüyor. Bu ay sonu bir çok kişinin teslimatı var. Ne gelecek merakla bekliyoruz.

1771328197483.png

Konuyu okuyanlar
0 dk

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri