-
Öne Çıkan Konu
Tesla Model Y Standart satışı 21 Kasım 18.30 da yapıldı ve fazla ilgi görmedi. İnternetteki olumsuz yorumlarla da birçok kişi siparişini iptal etmek istiyor.
Peki Tesla Sipariş iptali nasıl yapılıyor ve tam ücret iadesi alınabiliyor mu?
Tesla sipariş esnasında kredi kartınızdan 140.000 TL çekiyor ve kalanı teslimata 3-7 gün kala eft ile yapmanızı istiyor. Epey siparişinizi iptal etmek istiyorsanız bunun için 14 gününüz var.
14 gün geçerse Tesla ile dijital imzaladığınız sözleşmeye göre ücret iadesi alamıyorsunuz.
Uygulama üzerinden yazdıktan sonra birde mail atmanız sizi yasal olarak garantiye alacaktır. İptal mailini aşağıdaki Tesla Türkiye mail adresine gönderebilirsiniz.
Tesla Türkiye: [email protected]
Mail Örneği:
XXXX tarihinde vermiş olduğum RN........ numaralı Tesla Model Y siparişimi kişisel sebeplerim nedeniyle iptal etmek istiyorum.
6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve ilgili Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği kapsamında, sipariş tarihinden itibaren 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin cayma hakkımı kullanarak siparişimin iptalini ve bu kapsamda ödemiş olduğum 140.000 TL ön ödeme tutarının kredi kartıma iadesini talep ediyorum.
Yasal Dayanak:
Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği (RG:27.11.2014/29188) Madde 9 –
Tüketici, 14 (ondört) gün içerisinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir.
Gerekli işlemlerin başlatılması ve sürecin tarafıma yazılı olarak bildirilmesini rica ederim.
İyi çalışmalar dilerim.

Peki Tesla Sipariş iptali nasıl yapılıyor ve tam ücret iadesi alınabiliyor mu?
Tesla sipariş esnasında kredi kartınızdan 140.000 TL çekiyor ve kalanı teslimata 3-7 gün kala eft ile yapmanızı istiyor. Epey siparişinizi iptal etmek istiyorsanız bunun için 14 gününüz var.
14 Gün Kuralı
Sipariş verdiğiniz andan itibaren 14 gün içinde cayma hakkınız var ve bu sürede iptal ederseniz tam ücret iadesi alıyorsunuz.14 gün geçerse Tesla ile dijital imzaladığınız sözleşmeye göre ücret iadesi alamıyorsunuz.
Tesla Sipariş iptali Nasıl Yapılır?
Tesla Sipariş iptali için öncelikle uygulama üzerinden iptal talebinizi bildirmeniz gerekiyor. Sağ üstteki mesajlar kısmından siparişimi iptal etmek istiyorum yazabilirsin. Ardından müşteri temsilcisi size teyit amaçlı tekrar soracak ve Sipariş iptaliniz işleme alınacak. Bu genellikle iptal yazınızdan 1 gün sonra oluyor.Uygulama üzerinden yazdıktan sonra birde mail atmanız sizi yasal olarak garantiye alacaktır. İptal mailini aşağıdaki Tesla Türkiye mail adresine gönderebilirsiniz.
Tesla Türkiye: [email protected]
Mail Örneği:
XXXX tarihinde vermiş olduğum RN........ numaralı Tesla Model Y siparişimi kişisel sebeplerim nedeniyle iptal etmek istiyorum.
6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve ilgili Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği kapsamında, sipariş tarihinden itibaren 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin cayma hakkımı kullanarak siparişimin iptalini ve bu kapsamda ödemiş olduğum 140.000 TL ön ödeme tutarının kredi kartıma iadesini talep ediyorum.
Yasal Dayanak:
Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği (RG:27.11.2014/29188) Madde 9 –
Tüketici, 14 (ondört) gün içerisinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir.
Gerekli işlemlerin başlatılması ve sürecin tarafıma yazılı olarak bildirilmesini rica ederim.
İyi çalışmalar dilerim.
Ödeme iadesi Kaç Günde Gelir?
Tesla iade işlemini başlattığında 30 iş günü içinde yatacağını söylüyor. Ortalama 15-30 gün içinde genelde hesabınıza iade yatıyor.